8 Ağustos 2014 Cuma

 KOLAY BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER ;

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
2 tane margarin (1 tanesi 1 tepsi için)
nişasta
500 gr ceviz

Şerbet;
8 bardak şeker
7 bardak su
bir kaç damla limon suyu
şerbetimizi 15 dakika kadar kaynatıyoruz,şerbetimizin rengi biraz değişince altını kapatıyoruz.

YAPILIŞI;
yumurta,süt ve yağı yoğurma kabımıza alıyoruz, üzerine yavaş yavaş unu ilave ediyoruz,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıyoruz. Ayırdığımız yarımın birisini ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. (yaklaşık 16veya 18 küçük parça oloyor), Bu parçaları nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz, üzerine biraz nişasta serpiyoruz, diğer parçalarıda aynı şekilde nişasta ile açıyoruz,üst üste diziyoruz,(aralarını nişastalamayı unutmayalım) hepsi bitince merdaneyle tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz. üzerine ceviz içi serpiyoruz. Diğer kalan hamurumuzun yarısınıda (ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz onlarıda aynı şekilde nişasta ile açıyoruz, açtığımız parçaları üst üste diziyoruz,tekrar hepsini merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıyoruz, ceviz döktüğümüz tepsinin üst kısmını kapatıyoruz. Burası 1 tepsi oldu. Baklava şeklinde kesiyoruz. margarini eritip üzeine döküyoruz 180 200 derecelik fırında pişiriyoruz.Yoğurma kabımızda kalan hamurumuzun yarısınada diğer tepsi için aynı işlemi uyguluyoruz.

Not ; Baklava soğuk şerbetimiz ılık olacak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder